24 kesäkuuta 2014

IS: Kettuihminen hurmannut pakistanilaisia jo 40 vuoden ajan




"Myyttinen ketun ja naisen risteytys "Mumtaz Begum" on ollut Karachin eläintarhan vetonaula vuosikymmenien ajan. Mumtazia esittää naiseksi pukeutunut mies. 

Pakistanissa sijaitsevassa eläintarhassa on elefanttien, hirvien ja muiden eläinten lisäksi koristeltu paviljonki Mumtaz Begumia varten. Kettuihminen keskustelee mielellään vieraiden kanssa.

Olentoa esittää 33-vuotias Murad Ali, joka pysyy roolissaan jopa 12 tuntia päivässä.

- Ihmiset, jotka käyvät täällä, poistuvat onnellisina. Ja kun tiedän, että he ovat onnellisia, olen itsekin onnellinen. Meidän välillämme on rakkauden side. Elämä on lyhyt, meidän tulisi käyttää se hymyillen, hän sanoi.

Kahden lapsen isä peri roolin isältään, joka kuoli 16 vuotta sitten.

Nokkelan keskustelukyvyn lisäksi Mumtaz tunnetaan ennustajan lahjoistaan. Opiskelijat kysyvät häneltä kokeidensa tuloksia ja huolestuneet äidit haluavat tietää, pääsevätkö tyttärensä naimisiin.
--
Eläintarhan johtaja Mohammad Fakim Khan kertoi, että Mumtazista tuli pysyvä nähtävyys parin sirkustyöntekijän pystytettyä sen 40 vuotta sitten.

Khanin mukaan Mumtazia näyttelee mies, koska miehet osaavat paremmin vastata mahdollisten häiriköiden kommentteihin.

- Naiset ja lapset ovat erikoisen kiinnostuneita hahmosta. He tulevat tänne katsomaan ja juttelemaan hänen kanssaan. Tämä on taidetta, Khan sanoi.

Mumtazin näkeminen maksaa alle kymmenen senttiä, mutta esitys onnistuu silti tuottamaan voittoa ja maksamaan Muradin ja muutaman avustajan palkat."




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti